Elkészítése
Tészta
A tojásokat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és az olajat, majd alaposan elkeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és kanalanként hozzáadjuk a tojásos alaphoz. A masszát megfelezzük: az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Egy kiolajozott, lisztezett tepsibe először a világos, majd a kakaós tésztát öntjük.
Szilvás réteg
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és félbevágjuk. A mézből, a cukorból, a fahéjból és a vízből szirupot főzünk 3 perc alatt. A szilvákat alaposan megforgatjuk benne, majd sorban a tészta tetejére rakjuk.
Sütés
A sütőt előmelegítjük, majd 180 °C-on körülbelül 30 perc alatt megsütjük a pitét, amíg szép állagot kap.
Tipp
A sziruphoz adhatunk kevés reszelt citromhéjat is, így frissebb ízt kap a sütemény. A tetejét tálalás előtt megszórhatjuk kevés porcukorral vagy mandulaforgáccsal.

