Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pityókás diós recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 7 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg dió (apróra vágva)
  • 4 tojás
  • 7 evőkanál sárgabarack lekvár (kenéshez)

Diós krém

  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál tej
  • 1 dl rum

Csokis krém

  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 1 csomag csokoládés krémpudingpor (főzés nélküli!!)

Tetejére

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A tésztához a margarint kikeverjük a porcukorral és a tojások sárgájával. Hozzáadjuk a kakaót, a lisztben elkevert sütőport, az apróra vágott diót, valamint a habbá vert tojások fehérjét.

Vajazott, lisztezett tepsibe (23*36 cm) öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb 20 perc alatt.

Ha kihűlt, megkenjük lekvárral.

Az őrölt diót a porcukorral, a vaníliás cukorral, tejjel és a rummal simára keverjük. Ezt a krémet rákenjük a lekvárral megkent tésztára.

A margarint a porcukorral kikeverjük. A főzés nélküli pudingport kikeverjük a tejjel, majd a két masszát összekeverjük komogénné. Ezt a krémet is rákenjük a másikra.

A tetejére olvasztott csokoládét simítunk, melybe belekevertük az olajat és hűtőbe tesszük, amíg a csoki megdermed.

Már csak az maradt hátra, hogy meleg vízbe mártott, szárazra törölt késsel szeleteljük és várjuk a dicsérő szavakat!

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/pityokas-dios/