Elkészítése
A lisztet keverjük össze a sóval, a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval. Morzsoljuk hozzá a felkockázott, hideg vajat, majd adjuk hozzá a felvert tojásokat. Az egészet jól gyúrjuk össze.
Tegyük hűtőbe legalább egy órára, majd a hűtés után formázzunk a masszából körülbelül három centis golyókat. Kicsit lapítsuk el és forgassuk porcukorba.
Tegyük a kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól nagyobb távolságra, hiszen sütés közben tovább nőnek.
Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe és kb 10-12 perc alatt süssük készre. Ennyi tészta két-három közepes méretű tepsiben fér el.
Amikor kiszedjük a sütőből, még puha lesz, de egy-két óra múlva a külseje finom ropogássá válik.

