Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Hozzávalók a sárga laphoz: 10 tojássárgája 30 dkg porcukor 15 evőkanál víz 35 dkg finomliszt 1/2 csomag sütőpor Hozzávalók a középső laphoz: 10 tojásfehérje 30 dkg porcukor 10 dkg darabokra vágott csokoládé 10 dkg zselés cukorka apróbbra vágva 10 dkg dió apróbbra vágva 25 dkg liszt 1/2 csomag sütőpor Hozzávalók a krémhez: 9 dl […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Vass Laszlone
Beküldte: 2014.05.04.

Elkészítése

Hozzávalók:
Hozzávalók a sárga laphoz:

  • 10 tojássárgája
  • 30 dkg porcukor
  • 15 evőkanál víz
  • 35 dkg finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor

Hozzávalók a középső laphoz:

  • 10 tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 10 dkg darabokra vágott csokoládé
  • 10 dkg zselés cukorka apróbbra vágva
  • 10 dkg dió apróbbra vágva
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

  • 9 dl tej
  • 3 tasak vaníliás pudingpor
  • 30 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 vaníliás cukor

A bevonáshoz:

  • 20 dkg csokoládé + 1 ek. olaj
  • 10 dkg fehér csokoládé + 1 tk. olaj

A tepsi mérete:

  • 28 ×34 cm


Elkészítése:

A sárga lapok elkészítése:

Elektromos habverő segítségével habosra keverjük a tojássárgákat a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a vizet és a sütőporral összekevert lisztet. Kettévesszük a tésztát, majd külön-külön megsütjük őket 180 fokos sütőben.

A középső lap elkészítése:

Cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az apró darabokra vágott csokit, majd a színes cukorkát és a diót is. Ugyanakkora tepsibe sütjük meg, mint a sárga piskótát 180 fokon.

A krém elkészítése:

A tejet csomómentesre keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a vaníliás pudingporral, majd sűrűre főzzük és kihűtjük. Elektromos habverő segítségével és vaj hozzáadásával krémes állagú krémet keverünk belőle.

Összeállítjuk a süteményt:

Alulra kerül a sárga lap, majd ezt megkenjük krémmel és rátesszük a színes lapot. Ezt is megkenjük a krémmel, majd jöhet rá a második sárga lap. A tetejét kétszínű csokimázzal vonjuk be. A csokoládét mikróban felolvasztjuk olajjal, majd a tésztára kenjük. Ezután a jön a fehércsokis bevonat, amit hasonlóképp készítünk el. Rácsorgatjuk a tetejére, majd villával “összefésüljük” a két mázat.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is