Hozzávalók:
Sárga piskóta:
- 10 tojássárgája
- 30 dkg porcukor
- 15 ek meleg víz
- 35 dkg liszt
- 0,5 csomag sütőpor
Középső tésztaréteg:
- 10 tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
- 10 dkg reszelt csoki
- 10 dkg zselécukor
- 10 dkg darált dió
- 25 dkg liszt
Krém:
- 7 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 30 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
Tetejére:
- 15 dkg étcsokoládé
- 3 ek étolaj
Elkészítése:
Sárga piskóta készítése:
A tojássárgákat a porcukorral és a meleg vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és a sütőport. A tésztát megfelezzük, és 2 lapot sütünk egyenként, közepes méretű tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig.
Középső tésztalap készítése:
A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. Belekeverjük a reszelt csokit, a zselécukrot, darált diót, majd 25 dkg lisztet. Közepes méretű tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Krém készítése:
A tejet a vaníliás pudingporral csomómentesre keverjük, és sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt vaníliás pudinggal jól összekeverjük.
Összeállítás:
1 sárga lapot megkenünk a krém felével, erre ráhelyezzük a habos-diós tésztalapot, rákenjük a krém másik felét, és lefedjük a másik sárga piskótával. Tetejét csokimázzal fedjük be, melyhez az étcsokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk.