Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Porhanyós rácsos mézes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 0,5 db citrom reszelt héja
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 0,5 üveg baracklekvár

Elkészítése

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojást, a porcukrot, a mézet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a reszelt citromhéjat. Tejföllel összegyúrjuk, és addig dolgozzuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Ezután egy órán át pihentetjük.

A tészta háromnegyed részét kinyújtjuk, és egy tepsibe helyezzük. Bőven megkenjük lekvárral, majd a maradék tésztából rácsokat készítünk a tetejére. Lassú tűzön sütjük, amíg a sütemény átsül.

Ez egy kiadós, és sokáig eltartható sütemény.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/porhanyos-racsos-mezes/