Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pörkölt diós sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Gyúrt tészta

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 0,5 csomag sütőpor

Továbbá

  • pici tej (amivel összeállítjuk a tésztát )

Kavart tészta

  • 8 evőkanál cukor
  • 8 db tojás
  • 26 dkg darált dió
  • 1 evőkanál rétesliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Krém

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

Tetejére

  • olvasztott csokoládé
  • 10 dkg vágott dió

Elkészítése

Gyúrt tészta elkészítése

A lisztet, porcukrot, margarint, tojássárgákat és a sütőport összegyúrjuk, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy összeálljon. Kinyújtjuk, és tepsibe fektetjük.

Kavart tészta készítése

A tojások sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, a réteslisztet és a sütőport. Végül beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét. A masszát a gyúrt tésztára simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém elkészítése

A vaníliás pudingport a tejjel és a porcukorral sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Ezután habosra keverjük a margarinnal, és a kihűlt tészta tetejére kenjük.

Díszítés

A vágott diót sütőben megpörköljük, és a krém tetejére szórjuk. Végül olvasztott csokoládéval megcsorgatjuk, és dermedés után szeleteljük.

Tipp

A krémet feldobhatjuk kevés rumaromával vagy reszelt citromhéjjal. Ha még látványosabb süteményt szeretnénk, a tetejét fehér és étcsokoládéval váltakozva csíkozhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/porkolt-dios-sutemeny/