A tészta hozzávalóit (a liszt kivételével) egy fazékba tesszük, felmelegítjük, majd a lisztet is hozzákeverjük. A tésztát átgyúrjuk, három részre osztjuk. Két rész marad világos, a harmadikba kakaóport gyúrunk.
A két fehér lapot 30×35 cm-es téglalapra nyújtjuk, és előmelegített, 200 °C-os sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. A kakaós részből kilenc rudat sodrunk, a tepsi hosszának megfelelően, és ezeket is megsütjük.
A krémhez a pudingport és a lisztet simára keverjük a tejben, majd sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a margarint a porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a két masszát összedolgozzuk.
Az első lapot megkenjük sárgabaracklekvárral, rákenjük a krém felét, majd belenyomkodjuk a kakaós rudakat. A rudak tetejére rásimítjuk a maradék krémet. A második lapot is lekvárral kenjük meg, és a lekváros felével lefelé a krémre helyezzük.
A tetejére gőz felett felolvasztott tortabevonót keverünk össze kevés olajjal, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta. A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeletelve kínáljuk.
Tipp
A kakaós rudak helyett készíthetünk pöttyöket vagy csíkokat is, így még játékosabb lesz a süti mintázata. Ha pikánsabb ízt szeretnénk, a lekvárhoz adhatunk kevés rumot vagy citromhéjat.