Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pöttyös mézes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 25 dkg porcukor
  • 1 evőkanál zsír
  • 3 evőkanál méz
  • 4 evőkanál tej
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 60 dkg finomliszt

Krém:

  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • baracklekvár

Tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1,5 evőkanál olaj

Elkészítése

Tészta:

A liszt kivételével egy fazékba tesszük a hozzávalókat és összemelegítjük, majd végül belekeverjük a lisztet.

Alaposan összegyúrjuk a tésztát, majd három részre osztjuk. Az egyik részbe tetszés szerint kakaóport gyúrunk.

A két fehér lapot egyforma méretűre (30*35 cm) nyújtjuk és 200 fokon, pár perc alatt megsütjük.

A kakaós tésztából kilenc rudat sodrunk, akkorát mint a tepsi, amiben a lapokat sütöttük. Ezeket a rudakat is megsütjük.

Krém:

A tejben simára keverjük a pudingot, lisztet és felfőzzük. Amíg hűl, habosra keverjük a margarint a porcukorral és a vaníliával.

A két masszát összedolgozzuk és a lapokat megtöltjük.

Összeállítás:

Egy lapot megkenünk sárgabarack lekvárral, majd rásimítjuk a krém felét. Ráhelyezzük a kakaós rudakat, finoman belenyomjuk a krémbe. Rásimítjuk a krém másik felét. A második lapot is megkenjük lekvárral és fordítva (lekváros felével lefele) rátesszük a krémre.

Tetejét bevonjuk olvasztott, olajjal elkevert csokival. Másnap szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/pottyos-mezes/