Elkészítése
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, és egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Megkenjük baracklekvárral.
A másik tésztarészt 6 egyenlő részre osztjuk, és mindegyikből gömbölyű rudakat formázunk, amelyek a tepsi hosszával azonos méretűek. A rudakat a tepsiben lévő tészta hosszanti közepére, egy irányban helyezzük el.
A piskótához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, a darált diót és a zsemlemorzsát. Az elkészült piskótamasszát a tészta tetejére öntjük, és egyenletesen elsimítjuk.
Előmelegített sütőben, lassú tűznél megsütjük. A tepsi mérete 25×39 cm.
A kihűlt süteményt bevonjuk a csokoládémázzal. A csokoládét az étolajjal mikróban vagy gőz felett megolvasztjuk, majd a sütemény tetejére simítjuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
