Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, és egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Megkenjük baracklekvárral. A másik tésztarészt 6 egyenlő részre osztjuk, és mindegyikből gömbölyű rudakat formázunk, amelyek a tepsi hosszával azonos méretűek. A rudakat a tepsiben lévő tészta hosszanti közepére, egy irányban helyezzük el. A piskótához […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.03.10.

A tésztához

Továbbá

A piskótához

Csokimázhoz

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, és egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Megkenjük baracklekvárral.

A másik tésztarészt 6 egyenlő részre osztjuk, és mindegyikből gömbölyű rudakat formázunk, amelyek a tepsi hosszával azonos méretűek. A rudakat a tepsiben lévő tészta hosszanti közepére, egy irányban helyezzük el.

A piskótához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, a darált diót és a zsemlemorzsát. Az elkészült piskótamasszát a tészta tetejére öntjük, és egyenletesen elsimítjuk.

Előmelegített sütőben, lassú tűznél megsütjük. A tepsi mérete 25×39 cm.

A kihűlt süteményt bevonjuk a csokoládémázzal. A csokoládét az étolajjal mikróban vagy gőz felett megolvasztjuk, majd a sütemény tetejére simítjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is