Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pöttyös szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 20 dkg margarin (vagy zsír )
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál tejföl

Továbbá

  • baracklekvár

A piskótához

  • 4 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg darált dió
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa

Csokimázhoz

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, és egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Megkenjük baracklekvárral.

A másik tésztarészt 6 egyenlő részre osztjuk, és mindegyikből gömbölyű rudakat formázunk, amelyek a tepsi hosszával azonos méretűek. A rudakat a tepsiben lévő tészta hosszanti közepére, egy irányban helyezzük el.

A piskótához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, a darált diót és a zsemlemorzsát. Az elkészült piskótamasszát a tészta tetejére öntjük, és egyenletesen elsimítjuk.

Előmelegített sütőben, lassú tűznél megsütjük. A tepsi mérete 25×39 cm.

A kihűlt süteményt bevonjuk a csokoládémázzal. A csokoládét az étolajjal mikróban vagy gőz felett megolvasztjuk, majd a sütemény tetejére simítjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/pottyos-szelet/