Elkészítése
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 1 tk só
- 2 ek kakaópor
- 0,5 csomag sütőpor
- 0,5 citrom héja reszelve
- 1 tk vanília aroma
- 1 tojás
Töltelékhez:
- 45 dkg túró
- 12 dkg cukor
- 0,5 citrom héja reszelve
- 1 tojás
- 1 tk vanília aroma
- 0,5 csomag vaníliás pudingpor (főzhető)
Elkészítése:
Az átszitált lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval összeállítjuk a tésztát. Kétharmad-egyharmad részre osztva hűtőszekrényben pihen, míg a töltelék elkészül.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük. Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk a nagyobbik tésztát, majd 26 cm átmérőjű pitesütőbe fordítjuk. Ráöntjük a krémet, majd a kisebb adag tésztából kicsi gombócokat formálunk, és a túróba nyomkodjuk.
180°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

