A tojások sárgáját gőz felett 10 dkg cukorral sűrűre keverjük. Amikor a keverék sűrűvé válik, levesszük a gőzről, hozzáadjuk az olvasztott margarint és az olajat, majd alaposan elkeverjük. Ezután hozzákeverjük a sütőporos lisztet.
A maradék cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd lassan hozzácsorgatjuk a tojássárgájás keveréket. Széles, óvatos mozdulatokkal dolgozzuk össze, végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet is, és egyenletesen eldolgozzuk.
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a tésztamasszát. 180 fokon 25-30 percig sütjük. Ha a tészta megsült és kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Krém elkészítése:
Kevés tejjel elkeverjük a pudingport, hozzáadjuk a tojássárgákat, és alaposan összekeverjük. Ezt követően hozzáadjuk a maradék tejet és a cukrot, majd alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. A tojásfehérjéket 3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, és a még forró pudingkrémbe forgatjuk. Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tésztára.
A habtejszínt (ha nem cukrozottat használunk, akkor porcukorral és habfixálóval) kemény habbá verjük, majd a kihűlt krém tetejére simítjuk. Végül kakaó pöttyökkel díszítjük.