Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pötyőke kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 5 db tojás
  • 0,5 dl olaj
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez

  • 0,5 liter tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 db tojásfehérje

Tetejére

  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 4 dkg porcukor
Pötyőke kocka

Elkészítése

A tojások sárgáját gőz felett 10 dkg cukorral sűrűre keverjük. Amikor a keverék sűrűvé válik, levesszük a gőzről, hozzáadjuk az olvasztott margarint és az olajat, majd alaposan elkeverjük. Ezután hozzákeverjük a sütőporos lisztet.

A maradék cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd lassan hozzácsorgatjuk a tojássárgájás keveréket. Széles, óvatos mozdulatokkal dolgozzuk össze, végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet is, és egyenletesen eldolgozzuk.

Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a tésztamasszát. 180 fokon 25-30 percig sütjük. Ha a tészta megsült és kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt.

Krém elkészítése:

Kevés tejjel elkeverjük a pudingport, hozzáadjuk a tojássárgákat, és alaposan összekeverjük. Ezt követően hozzáadjuk a maradék tejet és a cukrot, majd alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. A tojásfehérjéket 3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, és a még forró pudingkrémbe forgatjuk. Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tésztára.

A habtejszínt (ha nem cukrozottat használunk, akkor porcukorral és habfixálóval) kemény habbá verjük, majd a kihűlt krém tetejére simítjuk. Végül kakaó pöttyökkel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/potyoke-kocka/