Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges sütik

Sütemény receptek

Povitica kalács gluténmentesen

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet, cukrot, friss élesztőt tálba mérjük és alaposan elkeverjük. A mézet, vajat, tojást és a folyadékokat hozzáadjuk, legvégül a sót is és sima tésztává gyúrjuk. A tésztát langyos helyen duplájára kelesztjük letakarva (én a nagyon langyos konvektor tetejére tettem és kb 40-45 percig kelesztettem). Ezután átgyúrjuk, majd olyan vékonyra nyújtjuk amilyenre csak tudjuk egy […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Julcsiglutenmentesvilaga blog
Beküldte: 2018.01.07.

Tészta:

Töltelék:

Kenéshez:

Elkészítése

A lisztet, cukrot, friss élesztőt tálba mérjük és alaposan elkeverjük. A mézet, vajat, tojást és a folyadékokat hozzáadjuk, legvégül a sót is és sima tésztává gyúrjuk.

A tésztát langyos helyen duplájára kelesztjük letakarva (én a nagyon langyos konvektor tetejére tettem és kb 40-45 percig kelesztettem).

Ezután átgyúrjuk, majd olyan vékonyra nyújtjuk amilyenre csak tudjuk egy sütőpapíron vagy szilikon lapon.

A töltelékhez a diót, cukrot és kakaót forgassuk össze. A többi hozzávalót a tésztára kenjük rá, mert ha mindent összekeverünk ezen a vékony tésztán nem tudjuk egyenletesen eloszlatni és csak szakadni fog.

Megkenjük olvasztott vajjal a tésztát, majd tojással és rászórjuk a dió+kakaó+cukor keverékét. Elegyengetjük a felületét, meglocsoljuk tejjel és krémesre tapogatjuk.

A szilikon segítségével könnyedén feltudjuk tekerni ezt a roppant vékony tésztát és tekert állapotában is tudjuk hosszabbra nyújtani a kezünk segítségével, mintha hurkát tapogatnánk, kb olyan mozdulatokkal hosszabbítsuk.

A tésztát, mint egy csigát feltekerjük és kiolajozott sütőformába tesszük. Én püspökkenyér formát használtam, aminek a mérete 20*10 cm.

A tészta tetejét lekenjük enyhén felvert tojásfehérjével és előmelegített sütőben 150 fokon 75 percig sütjük. Tojásfehérjével kenjük le összesen a sütés ideje alatt 3-szor. Elsőnek mikor betesszük, másodszor félidőben, harmadszor pedig a vége előtt 10 perccel, amikor is nem csak lekenjük hanem cukorral meg is szórjuk a tetejét.

A formából vegyük ki, hűtsük ki és csakis ezután szeleteljük fel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Julcsiglutenmentesvilaga blog
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is