Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Fehér tészta: Az egész tojásokat a cukrokkal kb 10-12 perc alatt a robotgép legmagasabb fokozatán alaposan kihabosítjuk, végül a vizet is belekeverjük. Közben a lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tojásos habba szitáljuk és óvatosan beleforgatjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 23*39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát beleöntjük. Kb 20-25 perc alatt […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2024.01.31.

Hozzávalók egy 23*39 cm-es tepsihezFehér tészta

Barna tészta

Krém

Lapok közé

Tetejére

Elkészítése

Fehér tészta:

Az egész tojásokat a cukrokkal kb 10-12 perc alatt a robotgép legmagasabb fokozatán alaposan kihabosítjuk, végül a vizet is belekeverjük.

Közben a lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tojásos habba szitáljuk és óvatosan beleforgatjuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 23*39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát beleöntjük. Kb 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!

Ha a lap megsült, akkor rácsra téve kihűtjük.

Kakaós lap:

Ugyanúgy készül, mint a fehér, csak a liszthez hozzáadjuk a kakaóport is és úgy forgatjuk bele a tojáshabba.

A megsült lapot rácsra téve szintén kihűtjük.

Krém:

A pudingporokat és a cukrot csomómentesre keverjük a tejben, majd sűrű krémmé főzzük. A még meleg krémbe belekeverjük az aromát, a vajat és a csokit, majd robotgéppel alaposan kihabosítjuk.

Összeállítás:

A kihűlt lapokat vízszintesen elfelezzük, így lesz 2 fehér és 2 barna lapunk.

Egy tálcára tesszük az egyik barna lapot és megkenjük forró lekvárral, majd rákenjük a krém felét. Erre rátesszük az egyik fehér lapot és megkenjük forró lekvárral, amire rátesszük a másik fehér lapot. Erre kenjük a maradék krémet és befedjük a másik barna lappal. A lapot szintén lekenjük forró lekvárral. Egy éjszakára hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük.

Másnap a máz hozzávalóit vízgőz felett összeolvasztjuk, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét. Amint a máz megdermed, már szelhetjük és tálalhatjuk is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is