Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Praliné szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók egy 23*39 cm-es tepsihezFehér tészta

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál meleg víz
  • 10 evőkanál finomliszt
  • 20 g vaníliás porcukor
  • 2 teáskanál sütőpor

Barna tészta

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál meleg víz
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 2 teáskanál sütőpor

Krém

  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 60 g porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg étcsoki
  • 0,5 fiola rumaroma

Lapok közé

  • forró baracklekvár

Tetejére

  • 20 dkg étcsoki
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál tejföl

Elkészítése

Fehér tészta:

Az egész tojásokat a cukrokkal kb 10-12 perc alatt a robotgép legmagasabb fokozatán alaposan kihabosítjuk, végül a vizet is belekeverjük.

Közben a lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tojásos habba szitáljuk és óvatosan beleforgatjuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 23*39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát beleöntjük. Kb 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!

Ha a lap megsült, akkor rácsra téve kihűtjük.

Kakaós lap:

Ugyanúgy készül, mint a fehér, csak a liszthez hozzáadjuk a kakaóport is és úgy forgatjuk bele a tojáshabba.

A megsült lapot rácsra téve szintén kihűtjük.

Krém:

A pudingporokat és a cukrot csomómentesre keverjük a tejben, majd sűrű krémmé főzzük. A még meleg krémbe belekeverjük az aromát, a vajat és a csokit, majd robotgéppel alaposan kihabosítjuk.

Összeállítás:

A kihűlt lapokat vízszintesen elfelezzük, így lesz 2 fehér és 2 barna lapunk.

Egy tálcára tesszük az egyik barna lapot és megkenjük forró lekvárral, majd rákenjük a krém felét. Erre rátesszük az egyik fehér lapot és megkenjük forró lekvárral, amire rátesszük a másik fehér lapot. Erre kenjük a maradék krémet és befedjük a másik barna lappal. A lapot szintén lekenjük forró lekvárral. Egy éjszakára hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük.

Másnap a máz hozzávalóit vízgőz felett összeolvasztjuk, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét. Amint a máz megdermed, már szelhetjük és tálalhatjuk is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/praline-szelet/