Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- csipet só
- 20 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 egész tojás
- 20 dkg margarin
- 20 dkg zsír
- 1 citrom leve és reszelt héja
Tetejére:
- 1 egész tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek darált vagy durvára vágott török mogyoró vagy dió
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk. 1 órára hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Nagyméretű tepsiket kibélelünk sütőpapírral. Egy edénykében összekeverjük a cukrot a mogyoróval vagy dióval. Egy másik edénykében egy egész tojást kicsit felverünk.
A tésztát kettévesszük, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. Az egyik bucit elnyújtjuk (az eredeti recept szerint kb 1 cm vastagra. Nekem 0,5 cm-re sikerült). Egy tetszőleges formával kiszaggatjuk a sütiket. Lekenjük a tojással, meghintjük a cukros keverékkel. Tepsibe fektetjük, kicsi helyet hagyva a sütik között.
Előmelegített sütőben, 180 fokon hőlégkeveréssel 15-20 perc alatt megsütjük (nekem 15 perc alatt tökéletesen átsült). Rácson hagyjuk kihűlni. Légmentesen zárható fémdobozban tároljuk.

