Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Preckedli, avagy diós linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg sertészsír
  • 15 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • citromhéj
  • kristálycukor
  • aprított dió

Elkészítése

A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsírt és a puha margarint, majd jól összemorzsoljuk.

Ezután beleszórjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, belereszeljük a citrom héját, hozzáadunk egy egész tojást és egy tojássárgáját, majd addig gyúrjuk, hogy a tészta összeálljon. Ne legyen se túl lágy, se túl kemény. Akkor jó, ha már nem ragad a tál falához és a kezünkhöz sem (ha szükséges egy kicsi tejfölt lehet bele tenni, hogy összeálljon, de én nem tettem).

Egy órára a hűtőbe tesszük, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk és ízlés szerinti formával kiszaggatjuk.

A diót apróra daraboljuk és kristálycukorral összekeverjük. A kiszaggatott linzerek tetejét enyhén felvert tojásfehérjével lekenjük, majd a cukros-dióba belefordítjuk.

Ezután a diós felével felfelé egy tepsibe beletesszük.

Előmelegített sütőben, 180 fokon, szép világos színűre sütjük kb 15-20 perc alatt.

Kihűlve, porcukorral megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/preckedli-avagy-dios-linzer/