Elkészítése
Elkészítjük a kakaós piskótát: először a tojássárgákat, vizet, olajat és cukrot habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 15 perc alatt megsütjük egy sütőpapírral bélelt (20*30 cm-es) tepsiben.
A pudingport csomómentesen elkeverjük a tejjel és a kávéval, majd sűrűre főzzük. A cukrot és a vaníliás cukrot (nekem ennyi cukorral ízlett a süti, de természetesen ízlés szerint változtatható a mennyiség) alaposan kikeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a kihűlt kávés pudingot és addig dolgozzuk az összetevőket, amíg selymes, finom krémet kapunk.
A piskótát két lapra vágjuk. Az egyik felét megkenjük a krémmel, erre rákenjük a felvert tejszínhabot, majd rátesszük a másik piskótalapot és leöntjük a gőz fölött (vagy mikróban) felolvasztott, olajjal kikevert csokoládéval.
Amint a csokoládé megdermedt, a sütemény szeletelhető.




