Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Elkészítjük a kakaós piskótát: először a tojássárgákat, vizet, olajat és cukrot habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 15 perc alatt megsütjük egy sütőpapírral bélelt (20*30 cm-es) tepsiben. A pudingport csomómentesen elkeverjük a tejjel és a kávéval, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
dudika688
Beküldte: 2024.02.29.

Tésztához:

Kávékrémhez

Tetejére

Elkészítése

Elkészítjük a kakaós piskótát: először a tojássárgákat, vizet, olajat és cukrot habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.

180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 15 perc alatt megsütjük egy sütőpapírral bélelt (20*30 cm-es) tepsiben.

A pudingport csomómentesen elkeverjük a tejjel és a kávéval, majd sűrűre főzzük. A cukrot és a vaníliás cukrot (nekem ennyi cukorral ízlett a süti, de természetesen ízlés szerint változtatható a mennyiség) alaposan kikeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a kihűlt kávés pudingot és addig dolgozzuk az összetevőket, amíg selymes, finom krémet kapunk.

A piskótát két lapra vágjuk. Az egyik felét megkenjük a krémmel, erre rákenjük a felvert tejszínhabot, majd rátesszük a másik piskótalapot és leöntjük a gőz fölött (vagy mikróban) felolvasztott, olajjal kikevert csokoládéval.

Amint a csokoládé megdermedt, a sütemény szeletelhető.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
dudika688
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is