Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Presszó szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához:

  • 4 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál víz
  • 1 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Kávékrémhez

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 0,5 dl presszó kávé
  • 8 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin

Tetejére

  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg ét vagy tejcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

Elkészítjük a kakaós piskótát: először a tojássárgákat, vizet, olajat és cukrot habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.

180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 15 perc alatt megsütjük egy sütőpapírral bélelt (20*30 cm-es) tepsiben.

A pudingport csomómentesen elkeverjük a tejjel és a kávéval, majd sűrűre főzzük. A cukrot és a vaníliás cukrot (nekem ennyi cukorral ízlett a süti, de természetesen ízlés szerint változtatható a mennyiség) alaposan kikeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a kihűlt kávés pudingot és addig dolgozzuk az összetevőket, amíg selymes, finom krémet kapunk.

A piskótát két lapra vágjuk. Az egyik felét megkenjük a krémmel, erre rákenjük a felvert tejszínhabot, majd rátesszük a másik piskótalapot és leöntjük a gőz fölött (vagy mikróban) felolvasztott, olajjal kikevert csokoládéval.

Amint a csokoládé megdermedt, a sütemény szeletelhető.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/presszo-szelet/