Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Profiterol recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók a tésztájához

  • 7 dkg finomliszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 dl víz
  • 1 csipet só

Hozzávalók a töltelékhez

  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

A csokikrémhez

  • 200 g csokoládé
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl tej

Díszítéshez

  • eper

Elkészítése

A vizet forraljuk fel, majd adjuk hozzá a vajat és a csipet sót. Ezután szitáljuk bele a lisztet, és keverjük csomómentesre, amíg össze nem áll a massza. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a tojásokat egyenként, alaposan elkeverve mindegyikkel.

A masszát nyomózsákba tesszük, és egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsire körülbelül 20 halmot nyomunk. 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 15-20 percig, amíg a halmok megnőnek és aranybarnák lesznek. Fontos, hogy a sütés közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, hogy a tészta ne essen össze. Ha kihűltek, ollóval vagy kés hegyével kis lyukat fúrunk beléjük.

A habtejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, majd habzsák segítségével megtöltjük vele a tésztahalmok belsejét.

A csokoládékrémhez a tejet felmelegítjük (de nem forraljuk), majd beletördeljük a csokoládét, és kevergetve felolvasztjuk. Amikor a csokoládé teljesen felolvadt, hozzáadjuk a vajat, és simára keverjük. A kész csokoládékrémet ráöntjük a megtöltött tésztákra.

A sütemények tetejét friss eperrel díszítjük, és tálalás előtt hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/profiterol-2/