Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Profiterol recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 12 evőkanál víz
  • 12 dkg vaj
  • csipet só
  • 15 dkg finomliszt
  • 4 tojás

Máz:

  • 20 dkg cukor
  • 8 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál víz
  • 8 dkg vaj

Elkészítése

A csokimázhoz egy edényben folyamatos keverés mellett összeolvasztjuk a cukrot, kakaóport, vajat és a vizet.

A tésztához a vizet a vajjal, csipet sóval felforraljuk. Ha felforrt, hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg a tészta az edény falától elválik. Ekkor a tűzről levesszük, hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzákeverjük egyenként az egész tojásokat. Jól kikeverjük a tésztát, szép fényesre.

Sütőpapírral bélelt tepsire kb tojásnyi nagyságú halmokat rakunk (kanállal vagy vizes kézzel golyókat formálva), egymástól távolabb.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy lábasban vizet teszünk a sütőnk aljára, e fölé kerül a sütikkel teli tepsink. Így gőzös sütéssel készítjük a fánkokat szép aranybarnára kb 25 perc alatt. A sütőajtót nem szabad kinyitni az első 10-15 percben!

A kihűlt fánkokat habzsák segítségével ízlésünk szerinti krémmel lehet tölteni és csokimázzal nyakon öntve tálalni.

Amennyiben egészen mini fánkokat sütünk, akkor szerintem a csokimáz is elegendő hozzá.

Jó sütizést mindenkinek!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/profiterol-3/