Elkészítése
Tészta elkészítése
A puha vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejet. Ezután beleforgatjuk a lisztet és a sütőport, hogy egynemű, könnyű masszát kapjunk.
Puding elkészítése
A pudingport a 4 dl tejjel és a cukorral a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük, majd teljesen kihűtjük, hogy jól tölthető legyen.
Muffin összeállítása
A muffinsütő mélyedéseit papírral kibéleljük. Először kevés tésztát kanalazunk az aljába, majd egy kávéskanálnyi pudingot helyezünk rá. Ezután ismét tésztával fedjük be, hogy teljesen körülölelje a krémet. A formákat így sorban megtöltjük.
Sütés
A muffinokat 190 °C-ra előmelegített sütőben sütjük, amíg a tűpróba azt mutatja, hogy a tészta átsült. Ha szeretnénk, a tetejét megszórhatjuk néhány szem mazsolával, különösen jól illik hozzá puncs ízű puding esetén.
Tipp
A töltelékhez bátran választhatunk más ízű pudingot is, például csokoládésat vagy karamellásat. Ha szeretnénk, apróra vágott diót vagy csokoládé darabokat is keverhetünk a tésztába, hogy még különlegesebb legyen.

