Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pudingkocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 1 kiskanál sütőpor

Krém

  • 8 dl tej
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 25 dkg porcukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 30 ml vanília aroma

Csokoládémáz

  • 5 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 15 dkg margarin

Elkészítése

Tészta:

A tojásokat először a porcukorral, majd a puha margarinnal és a mézzel jól kikeverjük, végül a sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk és az egészet jól összedolgozzuk és összegyúrjuk.

A tésztát három egyenlő részre osztjuk. Lisztezett felületen a tésztákat külön-külön tepsi nagyságúra (30*33 cm) kinyújtjuk és sütőpapírral fedett tepsi hátulján, előmelegített sütőben 180 fokon kb 7-8 perc alatt (halvány színűre) egymás után megsütjük őket.

Krém:

A tejben csomómentesen elkeverjük a lisztet, majd sűrűre főzzük, mint a pudingot, ezután kihűtjük.

A margarint a porcukorral jól kikeverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk és jól kihabosítjuk az egészet.

A krémet elfelezzük. Az egyik felébe kakaóport, a másik felébe pedig vanília aromát keverünk.

Összeállítás:

Az első lapot a vaníliás krémmel kenjük meg. Erre ráteszünk egy másik lapot és ezt pedig kakaós krémmel kenjük meg. Végül rátesszük az utolsó tészta lapot, azt pedig a mázzal öntjük le.

Máz:

Az összes hozzávalót alacsony hőfokon összeolvasztjuk és még melegen ráöntjük (simítjuk) a sütemény tetejére.

Másnap tálalás előtt szép, egyforma kockákra felvágjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/pudingkocka-2/