Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Piték, lepények

Pudingos almás pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 400 g liszt 250 g margarin 200 g szorbit, vagy porcukor 2 tojás 1 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor csipet só kevés tej Töltelékhez: 1-1,5 kg alma kevés őrölt fahéj pár csepp citromlé 300 g édesítő (szorbit), vagy kristálycukor víz 2 csomag vaníliás pudingpor Elkészítése: A margarint a lisztbe morzsoljuk, eldolgozzuk a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.09.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 400 g liszt
  • 250 g margarin
  • 200 g szorbit, vagy porcukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • kevés tej

Töltelékhez:

  • 1-1,5 kg alma
  • kevés őrölt fahéj
  • pár csepp citromlé
  • 300 g édesítő (szorbit), vagy kristálycukor
  • víz
  • 2 csomag vaníliás pudingpor


Elkészítése:

A margarint a lisztbe morzsoljuk, eldolgozzuk a szorbittal (cukor), a tojással, a vaníliás cukorral, a sütőporral, csipetnyi sóval és kevés tejjel összeállítjuk.

1/3 – 2/3 arányban kettéosztjuk. Az almát felkockázzuk (esetleg nagy lyukú reszelőn lereszeljük), kevés vízben főzzük ízlés szerinti állagúra. (Én kicsit keményebben szeretem az almát.) Pár csepp citromlével, kevés őrölt fahéjjal, szorbittal (cukor) ízesítjük, majd összekeverjük a csomagoláson leírtak szerint elkészített pudinggal.

Kivajazott formába simítjuk a tészta nagyobbik részét. Széleit megformáljuk, majd az almás, pudingos keveréket rátöltjük. Ráterítjük a megmaradt kisimított tésztalapot. Széleit villával, vagy ujjal megnyomkodjuk, közepét a villával megszurkáljuk.

Tetejét kevés felvert tojással megkenjük, és közepes lángon készre sütjük. Ha kihűlt, tetejére is szitálhatunk szorbitot, vagy porcukrot, de ez nem muszáj! A szorbit kicsivel durvább szemű, mint a porcukor, de a kristálycukornál finomabb. Édesítő ereje a cukorral egyenértékű.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is