Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pudingos almás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 cs sütőpor
  • 2 egész tojás
  • pici só

Töltelék:

  • 1 kg hámozott, szeletelt savanykás alma
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg cukor


Elkészítése:

A hámozott almát 1/2 liter vízzel és a cukorral felteszem főni. A tészta hozzávalóit rétes tészta keménységűre gyúrjuk és két részre osztjuk.

Az egyik felét gáztepsi nagyságúra nyújtjuk és beletesszük a tepsibe, a másik felét is kinyújtjuk és a nyújtó deszkán hagyjuk. A pudingport 2,5 dl vízzel kikeverjük és a megfőtt almára öntjük. Pillanatok alatt besűrűsödik.

Ezt a forró almás pudingot a tepsiben lévő tésztára öntjük, elegyengetjük a tetejét kanállal,majd befedjük a másik tésztával. Közepes lángon zsemleszínűre sütjük. Csak teljesen kihűlt állapotban szeletelhető!

Én elkészítettem már más gyümölccsel is (pl: meggy, szilva,sárgabarack) mindegyikkel nagyon finom. Gyorsan elkészíthető a gyermekeim imádják!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/pudingos-almas/