Elkészítése
Piskóta elkészítése
A tojásokat a porcukorral habosra verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a csokoládé pudingport. A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 30×35 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük. A kész piskótát sütőpapírral együtt óvatosan konyharuhába tekerjük, majd hűlni hagyjuk.
Krém elkészítése
A puncs ízű pudingport a kristálycukorral és a tejjel simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett tűz fölött sűrűre főzzük. A még forró pudingot a kiterített piskótára kenjük, egyenletesen eloszlatva.
Összeállítás
A piskótát óvatosan feltekerjük, úgy, hogy a végén egy kb. 1,5 cm-es szegély üresen maradjon. Hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy szépen szeletelhető legyen. Ezután felszeleteljük, és a szeletek végébe csokoládérudacskákat szúrhatunk, így még mutatósabb csigákat kapunk.
Tipp
A puncspuding helyett használhatunk vaníliás vagy karamellás pudingot is, így mindig új ízvilágot érhetünk el. A tetejét megszórhatjuk porcukorral vagy díszíthetjük csokoládéforgáccsal.
