Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pudingos csiga egy gyorsan elkészíthető piskótatekercs, amelyet puncspudinggal töltünk meg. Hűtve szeletelve mutatós és krémes sütemény, ami bármilyen alkalomra elkészíthető.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.09.07.

Hozzávalók

Töltelékhez

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojásokat a porcukorral habosra verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a csokoládé pudingport. A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 30×35 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük. A kész piskótát sütőpapírral együtt óvatosan konyharuhába tekerjük, majd hűlni hagyjuk.

Krém elkészítése

A puncs ízű pudingport a kristálycukorral és a tejjel simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett tűz fölött sűrűre főzzük. A még forró pudingot a kiterített piskótára kenjük, egyenletesen eloszlatva.

Összeállítás

A piskótát óvatosan feltekerjük, úgy, hogy a végén egy kb. 1,5 cm-es szegély üresen maradjon. Hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy szépen szeletelhető legyen. Ezután felszeleteljük, és a szeletek végébe csokoládérudacskákat szúrhatunk, így még mutatósabb csigákat kapunk.

Tipp

A puncspuding helyett használhatunk vaníliás vagy karamellás pudingot is, így mindig új ízvilágot érhetünk el. A tetejét megszórhatjuk porcukorral vagy díszíthetjük csokoládéforgáccsal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is