Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pudingos gyümölcstorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 4 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • 10 dkg olvasztott vaj

A krémhez

  • 1 csomag pudingpor (ízlés szerint)
  • 0.5 liter tej
  • 2 evőkanál cukor

A tetejére

  • gyümölcsök
  • gyümölcskocsonya
Pudingos gyümölcskocka kép

Elkészítése

Először kivajazunk és kilisztezünk egy gyümölcstorta formát, majd előmelegítjük a sütőt körülbelül 180°C-ra. A tojásokat habosra verjük a cukorral, amíg könnyű és világos nem lesz a keverék. Ezután hozzákeverjük a lisztet, majd óvatosan beleöntjük az olvasztott vajat. A masszát alaposan, csomómentesre keverjük.

A keveréket a tortaformába öntjük, és az előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor a tészta megsült és kihűlt, elkészítjük a pudingot a tejjel és a cukorral. A pudingot felfőzzük, majd amikor kész, kitöltjük vele a tortaformát, amiben már a kihűlt tészta van.

Ízlés szerint friss gyümölcsökkel díszítjük a puding tetejét. Ha a puding teljesen kihűlt, elkészítjük a gyümölcskocsonyát a csomagolásán található utasítások szerint. Amikor a kocsonya langyosra hűlt, óvatosan ráöntjük a gyümölcsökre, hogy teljesen befedje őket. Hagyjuk, hogy a kocsonya megdermedjen, majd a tortát szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/pudingos-gyumolcstorta/