Hozzávalók:
(a mérce egy kis joghurtos pohár)
- 1 pohár liszt
- 1 pohár darált mák
- 1 pohár porcukor
- 1 pohár tej
- 1 cs sütőpor
- 1 egész tojás
- 2 evőkanál étolaj
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 1 evőkanál édes kekszmorzsa
- 2 csomag puncs ízű pudingpor
- 6 dl meggylé (ebbe nem kell cukor)
- tetejére fél tábla reszelt keserű csoki
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, sütőpor, mák).
A tojást a porcukorral és olajjal habosra kikeverjük, felváltva hozzáadjuk a száraz anyagokat és a tejet, majd lazán belekeverjük az előzőleg kekszmorzsával összerázott, lecsepegtetett meggybefőttet és sütőpapírral kibélelt hosszúkás tepsibe simítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 25-30 percig sütjük (sütő függő!).
Közben elkészítjük a pudingot a meggylével a szokásos módon. Kissé hűlni hagyjuk, majd a tészta tetejére széles késsel rásimítjuk.
Zöldségvágóval vagy késsel a táblás csokiból szép forgácsokat faragunk a tetejére.
4