Elkészítése
Az almát meghámozzuk és lereszeljük, majd cukrot, fahéjat és mazsolát adunk hozzá. 30 percig pihentetjük, majd ezután kinyomkodjuk és a levét félretesszük.
Az alma levéhez annyi vizet öntünk, hogy 4 dl folyadékunk legyen (nekem 2 dl víz kellett még) és a liszttel, cukorral, vaníliás cukorral csomómentesre keverjük, majd folytonosan kevergetve sűrű pudingot főzünk belőle.
A kihűlt pudingot összekeverjük a lereszelt almával.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fél órára a hűtőbe tesszük. Ezután két részre osztjuk, kör alakúra nyújtjuk, majd a tortaforma (26 cm) alját kibéleljük az egyikkel.
Ráterítjük a tölteléket, majd rátesszük a másik kinyújtott lapot és megszurkáljuk villával. Mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe kb fél órára.
A kész pitét, ha teljesen kihűlt gyönyörűen lehet szeletelni.









