Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pudingos-mazsolás almáspite torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 citrom héja (elhagyható)

Töltelék

  • 1.5 kg alma
  • cukor
  • fahéj
  • mazsola

Pudinghoz

  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • víz (szükség szerint)

Elkészítése

Az almát meghámozzuk és lereszeljük, majd cukrot, fahéjat és mazsolát adunk hozzá. 30 percig pihentetjük, majd ezután kinyomkodjuk és a levét félretesszük.

Az alma levéhez annyi vizet öntünk, hogy 4 dl folyadékunk legyen (nekem 2 dl víz kellett még) és a liszttel, cukorral, vaníliás cukorral csomómentesre keverjük, majd folytonosan kevergetve sűrű pudingot főzünk belőle.

A kihűlt pudingot összekeverjük a lereszelt almával.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fél órára a hűtőbe tesszük. Ezután két részre osztjuk, kör alakúra nyújtjuk, majd a tortaforma (26 cm) alját kibéleljük az egyikkel.

Ráterítjük a tölteléket, majd rátesszük a másik kinyújtott lapot és megszurkáljuk villával. Mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe kb fél órára.

A kész pitét, ha teljesen kihűlt gyönyörűen lehet szeletelni.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/pudingos-mazsolas-almas-pitetorta/