Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes pudingos tejfölös sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj

Középső réteghez

  • 2 dl tejföl
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 1 tasak vaníliaízű pudingpor

Tetejére

  • 1 üveg meggybefőtt
  • 4 dl meggybefőtt lé
  • 2 csomag zselatinpor

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a tésztát egyenletesen belenyújtjuk.

A középső réteghez a pudingport a tejjel és a cukorral sűrű krémmé főzzük, majd teljesen kihűtjük. A kihűlt pudingot simára keverjük a tejföllel, és a tésztára simítjuk. Megszórjuk magozott meggyel, és 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Ha a sütemény teljesen kihűlt, a meggybefőtt levével elkeverjük a zselatint, felfőzzük, és amikor kezd sűrűsödni, a sütemény tetejére öntjük. Hűtőbe tesszük, amíg a zselé meg nem szilárdul, végül szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/pudingos-meggyes-tejfolos-sutemeny/