Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Sütemény receptek

Pudingos párnácskák

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pudingport a cukorral és a tejjel a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, hogy a töltelék megfelelő állagú legyen. A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, és egyenlő méretű kockákra vágjuk. Az egyik felét késsel párhuzamosan bevagdossuk, hogy sütés közben dekoratív mintát kapjunk. A tészta nem bevágott felére teszünk egy adag kihűlt […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Beküldte: 2013.03.20.

Hozzávalók

Elkészítése

A pudingport a cukorral és a tejjel a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, hogy a töltelék megfelelő állagú legyen.

A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, és egyenlő méretű kockákra vágjuk. Az egyik felét késsel párhuzamosan bevagdossuk, hogy sütés közben dekoratív mintát kapjunk.

A tészta nem bevágott felére teszünk egy adag kihűlt pudingot, majd a széleit megkenjük felvert tojással. A bevágott tésztarészt ráhajtjuk a pudingra, és a széleket alaposan összenyomkodjuk, hogy a krém ne folyjon ki sütés közben.

A párnácskákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és a tetejüket is megkenjük a maradék tojással, hogy szép aranyszínűek legyenek.

Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is