Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pudingos párnácskák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor (vagy lehet más is. )
  • 3 evőkanál cukor
  • 0,4 liter tej
  • 1 db tojás

Elkészítése

A pudingport a cukorral és a tejjel a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, hogy a töltelék megfelelő állagú legyen.

A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, és egyenlő méretű kockákra vágjuk. Az egyik felét késsel párhuzamosan bevagdossuk, hogy sütés közben dekoratív mintát kapjunk.

A tészta nem bevágott felére teszünk egy adag kihűlt pudingot, majd a széleit megkenjük felvert tojással. A bevágott tésztarészt ráhajtjuk a pudingra, és a széleket alaposan összenyomkodjuk, hogy a krém ne folyjon ki sütés közben.

A párnácskákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és a tetejüket is megkenjük a maradék tojással, hogy szép aranyszínűek legyenek.

Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/pudingos-parnacskak/