Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 bögre = 2,5 dl 1,5 bögre liszt 1 cs. sütőpor 20 dkg olvasztott margarin fél bögre cukor 4 egész tojás 1 bögre tej 1 citrom reszelt héja + leve A krémhez: 3 cs. vaníliás pudingpor 9 dl tej fél bögre cukor 1 kk fahéj 1 ampulla narancs eszencia 10 dkg margarin A tetejére: kb. […]

Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
mariabarsonynedankovics
Beküldte: 2016.05.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

1 bögre = 2,5 dl

  • 1,5 bögre liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 20 dkg olvasztott margarin
  • fél bögre cukor
  • 4 egész tojás
  • 1 bögre tej
  • 1 citrom reszelt héja + leve

A krémhez:

  • 3 cs. vaníliás pudingpor
  • 9 dl tej
  • fél bögre cukor
  • 1 kk fahéj
  • 1 ampulla narancs eszencia
  • 10 dkg margarin

A tetejére:

  • kb. 20 dkg szeder


Elkészítése:

A tojások sárgáját kikeverem a cukorral, majd hozzáadom a többi hozzávalót, kivéve a citrom levet és robotgéppel simára keverem.

A tojásfehérjék habját félig felverem, hozzáadom a szűrt citrom levet és kemény habbá verem, óvatosan beforgatom a masszába.

Egy 20 x 30 cm -es sütőpapíros tepsibe öntöm, 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütőm, majd hagyom kihűlni.

A tejben megfőzöm a pudingokat, és még melegen belekeverem a cukrot, a fahéjat, az eszenciát, és a margarint.

A tészta tetejére simítom és kirakom szederrel. Mehet a hűtőbe dermedni, majd szeletelem, és kínálom.

[box style=”info”]Más gyümölcsöt is tehetünk a tetejére, és aki édesebben szereti az tegyen bele több cukrot.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
mariabarsonynedankovics
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is