Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Szilvás sütik

Pudingos szilvás sütemény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta alapanyagait összedolgozzuk a tejjel, majd két egyenlő részre osztjuk. Töltelék elkészítése: A szilvát apró darabokra vágjuk, majd 3 dl vízben cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel péppé főzzük. A pudingport 2 dl vízzel elkeverjük, és hozzáöntjük a szilvás péphez. Az egészet összefőzzük, majd ha félig kihűlt, hozzákeverjük a margarint is. Összeállítás: A tepsit kizsírozzuk és […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.18.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

A tészta alapanyagait összedolgozzuk a tejjel, majd két egyenlő részre osztjuk.

Töltelék elkészítése:

A szilvát apró darabokra vágjuk, majd 3 dl vízben cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel péppé főzzük. A pudingport 2 dl vízzel elkeverjük, és hozzáöntjük a szilvás péphez. Az egészet összefőzzük, majd ha félig kihűlt, hozzákeverjük a margarint is.

Összeállítás:

A tepsit kizsírozzuk és lisztezzük. A tészta egyik felét kinyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük úgy, hogy nagyobb legyen a tésztalap, mint a tepsi, és a széleit a tepsi oldalához hajtjuk. Beleöntjük a szilvás krémet, majd a másik felét is kinyújtjuk, és ezzel betakarjuk a tölteléket. A széleket gondosan összedolgozzuk, hogy a krém sülés közben ne folyjon ki. A tészta tetejét megkenjük tojással.

180 fokon aranybarnára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is