Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pudingos tejberizs meggyzselével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tejberizshez

  • 1 dl rizs
  • 1 dl víz
  • 1 dl tej
  • csipet só
  • cukor

Vaníliapudinghoz

  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 2 dl tej
  • mazsola

Meggyes réteghez

  • 1 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dl meggylé
  • meggy a tetejére

Elkészítése

Elkészítjük, megfőzzük alacsony hőfokon a rizst a vízzel elkevert tejben. Kevés sóval és ízlés szerinti cukorral ízesítjük.

A puding hozzávalóit a mazsola kivételével kikeverjük csomómentesre és lassú tűzön sűrűre főzzük. A végén hozzákeverjük a kb maroknyi mazsolát.

A meggyes réteg hozzávalóit szintén csomómentesre keverjük és lassú tűzön sűrűre főzzük.

Ezután poharakba vagy tálkákba rétegezzük a tejberizzsel összekevert pudingot, majd a tetejére kerül a meggyes réteg, megszórva a meggyszemekkel.

Nagyon finom az édes rizs és a fanyar, kissé savanykás meggy kontrasztja.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/pudingos-tejberizs-meggyzselevel/