Elkészítése
Először elkészítjük a pudingot: kevés tejjel csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot, majd hozzáöntjük a maradék tejet, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük.
A liszteket, a sütőport és a sót összekeverjük. A tojássárgákat a cukorral habosra mixeljük, majd apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat. Ezután beleforgatjuk a lisztes keveréket. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, közben hozzáadjuk a citromlevet, majd óvatosan a masszába forgatjuk.
A tészta felét egy 22×38 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A másik felébe belekeverjük a kakaót, majd rácsorgatjuk a világos tésztára. Villával enyhén összekeverjük, hogy márványos mintát kapjunk. A langyos pudingból teáskanálnyi adagokat szaggatunk a tészta tetejére, egyenletesen elosztva.
220 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 5 perc után 180 fokra mérsékeljük, és kb. 35 perc alatt készre sütjük.
A tejfölt a porcukorral elkeverjük. Kiveszünk belőle kb. 2 dl-t, feloldjuk benne a zselatint, majd az egészet összekeverjük. A teljesen kihűlt sütemény tetejére öntjük, és hűtőbe tesszük, amíg megdermed.
Tálalás előtt a tetejét megszórjuk kakaóporral.
Tipp
A sütemény még finomabb, ha egy éjszakát áll a hűtőben, mert a puding és a tejfölréteg tökéletesen összeér a puha piskótával. Ha szeretnénk, a tetejét csokireszelékkel vagy kevés kókuszreszelékkel is megszórhatjuk.


