Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Sütemény receptek

Pudingos-tejfölös kocka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pudingos-tejfölös kocka egy igazi krémes, szaftos sütemény, amelyben a könnyű piskóta, a lágy puding és a savanykás tejfölréteg tökéletesen kiegészítik egymást. Nem túl édes, így azoknak is ideális, akik a könnyedebb desszerteket kedvelik. Vendégvárónak és hétvégi családi süteménynek is kiváló választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.10.27.

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Elkészítése

Először elkészítjük a pudingot: kevés tejjel csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot, majd hozzáöntjük a maradék tejet, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük.

A liszteket, a sütőport és a sót összekeverjük. A tojássárgákat a cukorral habosra mixeljük, majd apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat. Ezután beleforgatjuk a lisztes keveréket. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, közben hozzáadjuk a citromlevet, majd óvatosan a masszába forgatjuk.

A tészta felét egy 22×38 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A másik felébe belekeverjük a kakaót, majd rácsorgatjuk a világos tésztára. Villával enyhén összekeverjük, hogy márványos mintát kapjunk. A langyos pudingból teáskanálnyi adagokat szaggatunk a tészta tetejére, egyenletesen elosztva.

220 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 5 perc után 180 fokra mérsékeljük, és kb. 35 perc alatt készre sütjük.

A tejfölt a porcukorral elkeverjük. Kiveszünk belőle kb. 2 dl-t, feloldjuk benne a zselatint, majd az egészet összekeverjük. A teljesen kihűlt sütemény tetejére öntjük, és hűtőbe tesszük, amíg megdermed.

Tálalás előtt a tetejét megszórjuk kakaóporral.

Tipp

A sütemény még finomabb, ha egy éjszakát áll a hűtőben, mert a puding és a tejfölréteg tökéletesen összeér a puha piskótával. Ha szeretnénk, a tetejét csokireszelékkel vagy kevés kókuszreszelékkel is megszórhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is