Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pudingos-tejfölös kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 6 db tojás
  • 180 g cukor
  • 50 ml olaj
  • 1 dl víz
  • 150 g finomliszt
  • 100 g rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál citromlé

A pudinghoz

  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 6 evőkanál cukor

A tetejére

  • 2 nagy doboz tejföl
  • 5-6 evőkanál porcukor
  • kakaópor
  • 10 g zselatin

Elkészítése

Először elkészítjük a pudingot: kevés tejjel csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot, majd hozzáöntjük a maradék tejet, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük.

A liszteket, a sütőport és a sót összekeverjük. A tojássárgákat a cukorral habosra mixeljük, majd apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat. Ezután beleforgatjuk a lisztes keveréket. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, közben hozzáadjuk a citromlevet, majd óvatosan a masszába forgatjuk.

A tészta felét egy 22×38 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A másik felébe belekeverjük a kakaót, majd rácsorgatjuk a világos tésztára. Villával enyhén összekeverjük, hogy márványos mintát kapjunk. A langyos pudingból teáskanálnyi adagokat szaggatunk a tészta tetejére, egyenletesen elosztva.

220 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 5 perc után 180 fokra mérsékeljük, és kb. 35 perc alatt készre sütjük.

A tejfölt a porcukorral elkeverjük. Kiveszünk belőle kb. 2 dl-t, feloldjuk benne a zselatint, majd az egészet összekeverjük. A teljesen kihűlt sütemény tetejére öntjük, és hűtőbe tesszük, amíg megdermed.

Tálalás előtt a tetejét megszórjuk kakaóporral.

Tipp

A sütemény még finomabb, ha egy éjszakát áll a hűtőben, mert a puding és a tejfölréteg tökéletesen összeér a puha piskótával. Ha szeretnénk, a tetejét csokireszelékkel vagy kevés kókuszreszelékkel is megszórhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/pudingos-tejfolos-kocka-2/