Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pudingos-tejfölös süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A pudinghoz

  • 2 csomag pudingpor (nálam most puncs)
  • 6 csapott evőkanál cukor
  • 8 dl tej

A tésztához

  • 6 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 0,5 dl olaj
  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 2 evőkanál cukrozott kakaópor

A tetejée

  • 90 dkg tejföl
  • 5 evőkanál porcukor
  • őrölt fahéj vagy cukrozatlan kakaópor

Elkészítése

Először a pudingot készítjük el a szokásos módon, majd folpackkal letakarva hűtjük addig, amíg elkészítjük a tésztát.

Az egész tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani, majd a cukrot hozzáadva kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk. Ekkorra kifehéredik a massza és a térfogata kb 3-szorosára nő.

Hozzáadjuk az olajat és a vizet, majd alaposan elkeverjük az egészet. Beleszórjuk a liszteket és a sütőport, majd egy hablapáttal vagy habverővel óvatos, körkörös mozdulatokkal a habba dolgozzuk.

A sütőt 200 fokra, alsó-felső sütéssel bemelegítjük. A tepsit (27*38 cm) sütőpapírral kibéleljük. A piskótamassza felét belesimítjuk a tepsibe, majd a maradékba beledolgozzuk a kakaóport. A barna tésztát a fehérre öntjük és hablapáttal kissé átkeverjük, hogy márványos legyen.

Teáskanállal kis halmokat teszünk a tésztába a pudingból. Betoljuk a sütőbe, majd 5 perc után visszavesszük a hőt 180 fokra és sütjük még kb 30 percet.

Közben a tejfölt kikeverjük a porcukorral, majd a még forró sütemény tetejére simítjuk. Teljesen kihűtjük, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt szórhatunk a tetejére kakaóport vagy fahéjat.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/pudingos-tejfolos-suti-4/