Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pudingos-tejszínes muffin recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához:

  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 30 ml olaj
  • 13 dkg finomliszt
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 0,5 kávéskanál sütőpor
  • csipet só

Krémhez:

  • 2 dl tejszín
  • 40 g vaníliaízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • 2,5 dl tej

Elkészítése

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt teszünk.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk. Ekkor hozzáadjuk a tojássárgákat és az olajat, majd újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész.

Óvatosan beleforgatjuk a sót, lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaóport.

A masszát egyenlően elosztva a muffinsütőbe kanalazzuk (mind a 12-be). Sütőbe toljuk és 12-15 perc alatt megsütjük. Langyosra hűtjük, majd lehúzzuk róluk a papírt.

A pudingot kevés tejjel és a két fajta cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk és jó sűrű krémet főzünk, majd teljesen kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudinggal óvatosan jól összedolgozzuk.

Egy habzsák segítségével feldíszítjük a muffinok tetejét. Tálalásig hűtőben tároljuk.

Én a pudingba kevertem némi piros ételfestéket.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/pudingos-tejszines-muffin/