Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt 20 dkg cukor 25 dkg margarin 3 darab tojás (sárgája) 1 csipet só 3 evőkanál tejföl 1 darab citrom (reszelt héja) A töltelékhez: 2 kg alma 3 dkg margarin 10 dkg cukor 1 csomag vaníliás pudingpor 3 darab tojás (fehérje) Elkészítése: A tészta hozzávalóit (a lisztet, a cukrot, a […]

Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mesyke
Beküldte: 2016.06.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 3 darab tojás (sárgája)
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 darab citrom (reszelt héja)

A töltelékhez:

  • 2 kg alma
  • 3 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 darab tojás (fehérje)


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit (a lisztet, a cukrot, a margarint, a tojássárgáját, a sót, tejfölt és a reszelt citromhéjat) összegyúrjuk, majd kettéválasztjuk úgy, hogy az egyik része egy kicsivel nagyobb legyen.

A nagyobb részt hűtőbe, míg a kisebb részt fagyasztóba tesszük addig, amíg a tölteléket elkészítjük.

Az almákat meghámozzuk és legyaluljuk, majd a margarinon a cukorral félpuhára pároljuk. A pudingport egy kevés vízzel elkeverjük, az almára öntjük, és besűrűsítjük.

Végül langyosra hűtjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk az almás krémbe.

Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk, a nagyobbik tésztát tepsi méretűre nyújtjuk és belesimítjuk. A kihűlt krémet elterítjük rajta, majd a fagyasztós tésztát ráreszeljük, és készre sütjük (rácsokkal is díszíthetjük).

Légkeveréses sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük, nem kell nagyon pirosra sütni!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Mesyke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is