Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: bögre 2,5 dl-es legyen Tészta: 8 bögre finomliszt másfél bögre porcukor 3 teáskanál szódabikarbóna 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék 30 dkg margarin vagy vaj (én margarint használtam) 1 bögre méz 3 tojás Íróka: 2 tojás fehérje csipet só 30 dkg porcukor Elkészítése: A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Lakatos Marianna
Beküldte: 2014.12.21.

Elkészítése

Hozzávalók:
bögre 2,5 dl-es legyen
Tészta:

  • 8 bögre finomliszt
  • másfél bögre porcukor
  • 3 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 30 dkg margarin vagy vaj (én margarint használtam)
  • 1 bögre méz
  • 3 tojás

Íróka:

  • 2 tojás fehérje
  • csipet só
  • 30 dkg porcukor


Elkészítése:

A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikróban egy picit felolvasztottam a felkockázott margarint, és kivettem, mikor éppen elkezdett megolvadni. A méz és a tojások szintúgy mehetnek a tetejére.

Ekkor fogunk egy villát és az egészet átkavarjuk. Én addig kevertem, míg úgy nagyjából összekeveredett a liszt a ragacsos anyagokkal. Ez egy percemet vette igénybe legfeljebb.

Ekkor kézzel egynemű tésztává gyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk. Ezután az első adag tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb fél centi vastagra (lehet kevesebb is, de így olyan pufik lesznek), majd tetszőleges formákat szaggatunk süteménykiszúróval a tésztából.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütés), pontosan tíz percig sütjük őket. Tíz perc, semmiképpen sem több! Kihűtjük.

Az írókázáshoz a tojásfehérjéket a csipetnyi sóval felverjük, majd apránként hozzáadjuk a porcukrot is kemény habbá verjük. habzsákba töltjük és ízlés szerint dísztíjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Lakatos Marianna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is