Elkészítése
Hozzávalók:
- 76 dkg liszt
- 34 dkg porcukor
- 2 púpos kk szódabikarbóna
- 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
- 5 dkg margarin/vaj
- 4 tojás
- 4 ek méz
Tetejére:
- 1 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
Elkészítése:
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, és fél órát pihentetjük.
Ezután 3 mm vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán. Tetszőleges formákat szúrunk belőle, és olajozott, vagy sütőpapírral bélelt tepsin 160-180 fokos sütőben világos barnára sütjük.
A díszítéshez a tojásfehérjét elkezdjük felverni, közben folyamatosan kis adagokban adjuk hozzá a porcukrot, és addig verjük, amíg szép fényes nem lesz, és kanállal csúcsot lehet bele húzni. A kisült mézeskalácsokat ezzel a mázzal kedvünk szerint dekorálhatjuk.
[box style=”info”]Kb. 60-70 db lesz ebből a mennyiségből.[/box]


