Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Puncs alagút

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

Piskóta készítése: A tojásfehérjéket a cukorral és reszelt citromhéjjal kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, és jól kikeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és gyengéden hozzákeverjük a tojásos masszához. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és megsütjük. Őzgerinc forma előkészítése: Az őzgerinc formát folpackkal kibéleljük. A megsült, kihűlt piskótát hosszában félbevágjuk, és az egyik lapjával kibéleljük […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.04.22.

Tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

A piskóta lekenéséhez

Elkészítése

Piskóta készítése:

A tojásfehérjéket a cukorral és reszelt citromhéjjal kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, és jól kikeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és gyengéden hozzákeverjük a tojásos masszához. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és megsütjük.

Őzgerinc forma előkészítése:

Az őzgerinc formát folpackkal kibéleljük. A megsült, kihűlt piskótát hosszában félbevágjuk, és az egyik lapjával kibéleljük az őzgerinc formát. A leeső részeket feldaraboljuk. A másik piskótalapból vágunk egy darabot, amely az őzgerinc talpa lesz. A többi megmaradt piskótadarabot a babapiskótával összetörjük, majd meglocsoljuk tejjel, rummal és kávéval.

Töltelék készítése:

A margarint a cukorral és tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a piskótadarabokat, lekvárt, mazsolát és diót. Az őzgerincben lévő piskótalapot vékonyan lekvárral lekenjük, majd a tölteléket egyenletesen eloszlatjuk benne. Az őzgerinc fedőlapját is vékonyan lekvárral lekenjük, és befedjük vele a tölteléket. Egy nagy súllyal lenyomatjuk (pl. húsvágó deszkával) 1-2 órán át. Utána kiborítjuk egy tálcára, és eltávolítjuk a folpackot.

Máz készítése:

Egy lábasban vizet forralunk. Egy tálba tesszük a margarint, porcukrot és tejet, majd vízgőz felett keverőgéppel habosra keverjük. Beleöntjük a puncspudingport, és addig keverjük, míg jó sűrű nem lesz. Bevonjuk vele az őzgerincet. A máz egy részéhez adunk egy kis meggyszörpöt, hogy sötétebb legyen. Ezt tortanyomóba töltjük, és a sütit díszítjük. Színes cukorral megszórjuk.

A puncsmázat gyorsan kell a süti tetejére simítani, mert nagyon gyorsan köt. Betesszük a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek, és másnap szeleteljük.

Tepsi méret: 25×39 cm

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is