Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz hozzáadjuk a porcukrot és fehéredésig keverjük.
A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóva, majd fakanállal a sütőporos lisztet és a habot felváltva összekeverjük a kikevert cukros tojássárgával.
Sütőpapírral bélelt 35*30 cm-es tepsibe öntjük a masszát és előmelegített 180 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész, akkor kihűtjük, majd vízszintesen két lapba vágjuk.
A krémhez a pudingporokat megfőzzük a tejben. Még forrón belekeverjük a cukrot és az aromát, majd kihűtjük.
Amíg a puding hűl, addig a vajat a porcukorral jól kihabosítjuk, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. A krémből teszünk félre egy keveset, hogy a sütemény tetejére is jusson.
Az alsó piskótára rákenjük a krém nagy részét, befedjük a másik piskótalappal, majd azt megkenjük a félretett krémmel. A tejszínt kemény habbá verjük és rákenjük a sütemény tetejére.
A csokit az olajjal összeolvasztjuk és meglocsoljuk vele a sütit.
Jó étvágyat kívánok!








