Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Puncs kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 12 tojás
  • 12 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 evőkanál porcukor
  • csipet só

Krémhez

  • 3 csomag puncsízű pudingpor
  • 9 dl tej
  • cukor
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 üveg rumaroma

Tetejére

  • 5 dl habtejszín
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz hozzáadjuk a porcukrot és fehéredésig keverjük.

A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóva, majd fakanállal a sütőporos lisztet és a habot felváltva összekeverjük a kikevert cukros tojássárgával.

Sütőpapírral bélelt 35*30 cm-es tepsibe öntjük a masszát és előmelegített 180 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész, akkor kihűtjük, majd vízszintesen két lapba vágjuk.

A krémhez a pudingporokat megfőzzük a tejben. Még forrón belekeverjük a cukrot és az aromát, majd kihűtjük.

Amíg a puding hűl, addig a vajat a porcukorral jól kihabosítjuk, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. A krémből teszünk félre egy keveset, hogy a sütemény tetejére is jusson.

Az alsó piskótára rákenjük a krém nagy részét, befedjük a másik piskótalappal, majd azt megkenjük a félretett krémmel. A tejszínt kemény habbá verjük és rákenjük a sütemény tetejére.

A csokit az olajjal összeolvasztjuk és meglocsoljuk vele a sütit.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/puncs-kocka/