Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Puncs mignon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 4 db tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 8 dkg  cukor
  • 0,5 dl olaj
  • 0,5 dl víz

Töltelékhez

  • 50 dkg süteményvég (én minden sütemény végét levágom és lefagyasztom, ehhez tökéletesen megfelel)
  • 2 evőkanál lekvár
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg dió (darált és darabolt )
  • 0,5 tábla étcsokoládé (darabolt)
  • 0,5 dl rum

Cukormáz

  • 25 dkg porcukor
  • 2 evőkanál langyos víz
Puncs mignon

Elkészítése

A tojássárgáját kikeverjük 2 kanál cukorral, az olajjal és a vízzel. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. Amikor a hab már kemény, összekeverjük a sárgájával, majd óvatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, amely 32×25 cm-es. 170 fokon tűpróbáig sütjük.

Amikor a tészta kihűlt, kettévágjuk, és az egyik felét megkenjük lekvárral. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd egyenletesen rákenjük a lekváros lapra. A másik lapot ráhelyezzük, lekváros oldalával lefelé. Az így összeállított süteményt 1 órára hűtőbe tesszük.

Ha letelt az idő, tetszőleges méretűre kiszaggatjuk, majd cukormázzal bevonjuk. A cukormáz elkészítéséhez a hozzávalókat megmelegítjük, de nem forraljuk fel. Kevés ételszínezékkel vagy szörppel színezzük, hogy szép színe legyen.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/puncs-mignon/