Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Puncs szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg sertészsír
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejföl

A krémhez

  • 7,5 dl tej
  • 3 csomag puncsízű pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

A tetejére máz

  • 20 dkg porcukor
  • 1 db citrom leve
  • 2 evőkanál rum
  • piros ételszínezék (el is hagyható)
  • 2 evőkanál olvasztott margarin

Elkészítése

A tészta alapanyagait alaposan összegyúrjuk, majd három egyforma részre osztjuk. Minden részt kinyújtunk, és tepsi hátulján egyenként megsütjük. Hagyjuk őket kihűlni.

A krémhez a tejben megfőzzük a pudingokat a csomagoláson található utasítás szerint, majd hagyjuk kihűlni. Közben a margarint habosra keverjük a porcukorral. A kihűlt pudingot apránként hozzáadjuk a margarinos keverékhez, és alaposan összedolgozzuk, hogy sima, egynemű krémet kapjunk.

Az elkészült krémmel megtöltjük a lapokat. A legfelső lapra rátesszük a mázat, amely lehet csokoládémáz vagy porcukorral elkevert citromos máz, ízlés szerint. Az így összeállított süteményt pihentetjük, lehetőleg egy éjszakán át, hogy az ízek összeérjenek és a lapok megpuhuljanak.

Másnap szeleteljük és kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/puncs-szelet-2/